Eksplozija u gradu Van u Turskoj, 27 povređenih

Najmanje 27 ljudi je povređeno u eksploziji koja je odjeknula u centru grada Van na jugoistoku Turske, većniom naseljenom Kurdima. Za sada nema informacija da je neko poginuo, javljaju agencije.

Sumnja se da su automobilsku bombu u blizini vladinih kancelarija aktivirali kurdski ekstremisti, nakon što je prethodnog dana sa funkcije smenjeno dvadesetak predsednika opština u kojima su na vlasti bili Kurdi, preneo je Rojters.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je rekao da Ankara ima dokaze da su oni podržavali kurdske milicije i da je trebalo da ranije budu smenjeni.

Bomba je eksplodirala oko 200 metara od kancelarije guvernera provincije, javio je Rojters pozivajući se na bezbednosne izvore. Ti izvori kažu da se sumnja da je iza napada Radnička partija Kurdistana i da je u toku potraga za ekstremistima.

Niko zasada međutim nije zvanično preuzeo odgovornost za napad.

Prema lokalnoj policiji, desetine su ranjene ali niko nije poginuo.

Kola hitne pomoći su došla u pogođenu četvrt, javio je Rojters. Novinar agencije Dogan rekao je za Si-En-En Turk da je video povređene na licu mesta.

Na televizijskom video-snimku vidi se kako se iz jedne zgrade vije dim, a vatrogasci šmrkovima gase požar.

Na jugoistoku zemlje učestali su bombaški napadi od kada je ekstremistička Radnička partija Kurdistana prekinula primirje postignuto 2015. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво