Turska uhapsila 815 potencijalnih islamista

Od početka godine Turska je uhapsila 815 ljudi u borbi protiv Islamske države, a više od polovine uhapšenih su stranci, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Efkan Ala.

Hiljade stranih boraca iz zemalja među kojima su Turska, Velika Britanija, Evropa i SAD pridružili su se poslednjih godina islamskim militantima u samoproglašenom kalifatu.

Većina njih je prošla kroz Tursku.

"Turska je pokrenula kampanju protiv mreža koje olakšavaju njihov prolaz", rekao je ministar Efkan Ala.

Ministar je precizirao da su turske vlasti privele 5.803 osobe od kojih su 2.200 strani državljani, ne precizirajući u kom vremenskom periodu, prenosi Rojters.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије