Politiko: Tramp će ili izgubiti ili biti nesrećan predsednik

Strateg iz redova republikanaca koji je svojevremeno radio i u administraciji Džordža Buša i Baraka Obame, Hauard Švajcer, smatra da Donaldu Trampu mesto predsednika SAD "ne bi baš najbolje leglo".

U tekstu objavljenom na portalu Politiko, Hauard Švajcer navodi da bi Donald Tramp ukoliko izgubi predsedničke izbore morao da se nosi sa idejom da je gubitnik, ali da bi se, ukoliko ih dobije, njegov život iz korena promenio i to na način koji mu se nikako ne bi dopao.

"Tramp nikada nije radio u Vašingtonu, nikada nije bio okružen političarima, sa kojima mora uvek da se dogovara. Zato bi Tramp tražio način da beži iz Bele kuće", piše Švajcer.

Strateg ističe i Trampovu naviku da deli otkaze, što u slučaju državnih službenika nije moguće.

"Da bi se dobio otkaz u državnoj administraciji, potrebna je cela procedura, čak i u slučaju da je osoba nestručna za svoj posao", navodi Švajcer napominjući da je Trampu potrebna pomoć hiljada službenika da bi sproveo svoj program.

Deo teksta na sajtu Politiko je posvećen i Trampovoj neupućenosti u to šta zapravo znači "biti predsednik".

Prema tom portalu, Tramp je u kampanji dao niz kontroverznih obećanja za koja, kao predsednik, nije zadužen. Američki kongres donosi zakone i promene, ne predsednik, navodi se u tekstu.

Američki milijarder, prema rečima stratega, očigledno nije svestan da će u slučaju pobede biti sprovedena detaljna provera njegovog bogatstva i poslovnih kontakata, na šta on "nije navikao", prenosi Indeks.

"Oni koji su pažljivije slušali Trampove govore verovatno su primetili da se retko dugo zadržava na jednoj temi i očigledno ima problem sa zadržavanjem pažnje. Američki predsednik ne bi trebalo da ima takav problem, budući da je njegov posao da učestvuje na dugim ceremonijama i maratonskim sastancima", piše republikanski strateg.

Autor u daljem tekstu nabraja da bi Tramp morao da se nosi sa pitanjima koja ga ne zanimaju, da ne bi više mogao da ide na odmore i putovanja na koje je navikao, neće moći da ide u Škotsku na golf na petnaestak dana kako bi ignorisao krize i medije – koji će u slučaju pobede pratiti svaki njegov korak.

"Ukoliko izgubi, biće gubitnik. Ako pobedi – moraće da igra ulogu koja mu ne leži. Moraće da preuzme odgovornost za milione građana, a duboko u sebi – on to ne želi", zaključuje se u tekstu.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара