Završena opsada u Japanu

U japanskom gradu Vakajama završena je opsada osumnjičenog za višestruko ranjavanje i ubistvo. Muškarac koji je pucao u četiri osobe podigao je ruku na sebe nakon 18 sati nadmudrivanja s policijom.

Opsada u kojoj je lokalna policija držala četrdesetpetogodišnjeg muškarca za kojeg se sumnja da je u lokalnoj građevinskoj firmi pucao na četiri osobe, od kojih je jedna smesta umrla, dok je jedna u komi, a preostale dve teže povređene, završena je oko 18.30 po japanskom vremenu.

Po izveštaju japanskog nacionalnog servisa NHK, osumnjičeni Jasuhide Mizobata nakon skoro 18 časova nadmudrivanja s policijom pucao je sebi u stomak. Prenet je u bolnicu kolima hitne pomoći, ali u ovom trenutku nije poznato u kakvom stanju se nalazi.

Mizobata je izvršio zločin u prostorijama kompanije "Vadaj Kogjo", čiji je bivši uposlenik. Nakon napada, pucao je i na patrolu policije koja ga je gonila, da bi potom, tokom noći, potražio sigurnost u nedovršenoj zgradi na jednom gradilištu, gde su ga snage reda opkolile.

Od tog trenutka, Mizobata je satima odbijao pozive policije da se preda i povremenim hicima iz dva pištolja držao specijalce na odstojanju, dok nije odlučio da sam okonča bezizlaznu situaciju.

Japanski mediji su javili da je Mizobata u više navrata ispalio hice iznad glava policajaca, te da je bio viđen kako sa cevi na slepoočnici razmišlja o samoubistvu. 

Uprkos tome što je osumnjičeni ispalio nekoliko hitaca, policajci nisu uzvratili vatru i pokušavali su da ga rečima ubede da položi oružje.

U Japanu, zemlji od 127 miliona stanovnika, godišnji broj žrtava od vatrenog oružja može se izbrojati na prste jedne ruke, između ostalog, jer se ono strogo kontroliše, pa je ovaj slučaj izuzetno retka pojava.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво