Štajnmajer: Bregzit će imati dugoročne posledice

Odluka Britanije da napusti Evropsku uniji imaće dugoročne posledice koje je još teško proceniti, rekao je nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer.Obema stranama potrebna je nova, pravedna i obavezujuća pravila za njihove buduće odnose, rekao je Štajnmajer. javlja Rojters.

Šef nemačke diplomatije je, u obraćanju na skupu više od 1.000 nemačkih diplomata i predstavnika poslovnih krugova u Ministarstvu spoljnih poslova, rekao da je u interesu Britanije da ubrzo počne proces istupanja s obzirom na ekonomske efekte njene odluke koji, kako je istakao, već postaju očigledni, javlja Rojters.

Britanski referendum o daljem članstvu u EU održan je 23. juna, kada se većina Britanaca opredelila za izlazak iz 28-članog bloka, ali premijerka Tereza Mej ne namerava da do kraja godine aktivira Član 50, kojim se pokreće procedura izlaska, kako bi imala vremena da pripremi izlaznu strategiju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи