Gabrijel: Kajem se što nisam pokazao srednji prst i drugom rukom

Neka razmisle šta bi oni uradili kada bi se suočili sa 12 mladih agresivnih nacista koji su spremni na nasilje, poručio je nemački vicekancelar onima koji ga kritikuje jer je pokazao srednji prst desničarima.

Ministar ekonomije i vicekancelar Nemačke Zigmar Gabrijel, koji je javno pokazao srednji prst pristalicama ekstremne desnice, rekao je da je njegova jedina greška što nije iskoristio obe ruke.

Gabrijel je naveo da njegovi kritičari treba da razmisle šta bi oni uradili da se suoče sa 12 mladih agresivnih nacista koji su spremni na nasilje, prenosi Bi-Bi-Si.

Nemački vicekancelar pokazao je srednji prst grupi desničara koji su mu prišli na ulici na severozapadu zemlje. Oni su ga nazvali izdajicom i pomenuli su nacističku prošlost njegovog oca.

Gabrijel je otvoreno govorio o svom ocu koji je bio pristalica Hitlerove Nacističke partije i negirao Holokaust sve do svoje smrti 2012. godine.

Nemački neonacistički aktivisti postavili su snimak incidenta na društvene mreže.

Na snimku se najpre čuje jedan od desničara kako naziva socijaldemokratu Gabrijela "izdajnikom", a zatim i drugi koji aludira na nacističku prošlost njegovog oca rečima "tvoj otac je voleo svoju zemlju, a šta ti radiš? Ti je uništavaš".

Socijaldemokratska partija (SPD) nazvala je Gabrijelov gest "emotivnom reakcijom".

"Očigledno Zigmar Gabrijel ne smatra da ovakav gest treba da bude odgovarajući oblik svakodnevne komunikacije, ali komunikacija nije bila moguća, jer su neonacisti očigledno bili spremni na nasilje", navodi se u saopštenju SPD-a.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара