Islamisti pokušavaju da se ubace u nemačku vojsku

Postoje naznake da islamisti pokušavaju da se priključe nemačkim oružanim snagama kako bi stekli vojnu obuku i iskoristili je za napade u Nemačkoj i inostranstvu, objavio je list "Velt am Zontag".

Oružane snage zbog toga žele da se novajlije podvrgnu bezbednosnim proverama vojne kontraobavještajne agencije, kako bi ekstremisti, teroristi i kriminalci bili uočeni na vreme, piše nemački list Velt am Zontag.

Takva bezbednosna provera zahtevala bi promene u zakonima koji se odnose na vojsku.

U nacrtu dokumenta koji opravdava takve promene, a koji je Velt am Zontag dobio na uvid, navodi se da postoje naznake da se islamisti pokušavaju priključiti oružanim snagama radi obuke.

Nemačka je na oprezu nakon niza napada u julu, od kojih je za dva odgovornost preuzela Islamska država, a ministar unutrašnjih poslova je već najavio planove o povećanju bezbednosti.

Vlada se priprema da odobri promene zakona sledeće sedmice, navodi list pozivajući se na bezbednosne izvore. Portparol ministarstva obrane rekao je da je vlada u procesu odlučivanja o zakonu.

Vojna kontraobaveštajna agencija proverava 64 osumnjičena islamista, 268 osumnjičenih desničarskih ekstremista i šest osumnjičenih levičarskih ekstremista u oružanim snagama, piše list.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи