Veliki požar u filmskom studiju "Barandov" u Pragu

Povređena trojica vatrogasaca u velikom požaru koji je izbio u filmskom studiju "Barandov" na periferiji Praga. Skoro potpuno su izgorele kulise srednjevekovnog gradića za američku seriju "Najtfol", a gust dim i vatra videli su se i s Karlovog mosta koji je kilometrima daleko.

Pored kulisa, vatra je zahvatila i grmlje i drveće u okolini, rekla je dnevniku Pravo ortparolka vatrogasne službe Pavlina Adamcova i dodala da je angažovano sedam profesionalnih i 10 dobrovoljnih vatrogasnih ekipa.

Vatrogasci su u pomoć pozvali i policiju koja im je pozajmila dva vodena topa, a požar su gasili i vojna cisterna sa aerodroma Kbeli u Pragu i vatrogasni helikopter.

Nakon dva ipo sata borbe, požar na površini 6.000 kvadratnih metara je pod kontrolom, a šteta se procenjuje preliminarno na oko 3,7 miliona evra.

Filmski studio "Barandov" spada u najstarije u Evropi. Osnovala ga je 1930. godina porodica pokojnog predsednika Češke Vaclava Havela, braća Miloš i Vaclav Havel. Tu često snimaju i strane filmske ekipe, najčešće iz SAD, Velike Britanije, Francuske i Nemačke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи