Angela Merkel izbegla atentat u Češkoj?

Češka policija uhapsila je naoružanog muškarca koji je pokušao da se "ubaci" u automobilsku pratnju Angele Merkel tokom njene posete Pragu. Nakon saslušanja pušten je na slobodu. Britanski "Miror" piše da je moguće da je nemačka kancelarka izbegla atentat.

Policija je zaustavila naoružanog muškarca koji je vozio "mercedes".

Lokalni mediji navode da su u njegovom automobilu pronađeni palica, suzavac, cementni blokovi i lisice.

Na portalu Blesk objavljen je i video-snimak na kom se vidi kako nekoliko policajaca razgovara sa srednjovečnim muškarcem.

Portparol policije Jozef Bokan je rekao da je muškarac osumnjičen za "krivično delo u pokušaju, odnosno pokušaj nasilja protiv zvaničnika".

"Zahvaljući profesionalnoj akciji policajaca, život Angele Merkel nije bio ugrožen", rekao je portparol.

Češka policija pustila je na slobodu odmah nakon saslušanja 45-godišnjeg Čeha koji je pokušao da se ugura među policijska vozila u pratnji nemačke kancelarke Angele Merkel.

Vest o Čehu koji je na putu kolone Angele Merkel s aerodroma u sedište češke vlade pokušao da se ugura među policijska vozila, ne među vozila sa zvaničnicima, britanski tablolidi naduvali su čak senzacionalistički u maltene pokušaj atentata.

"Protiv muškarca se vodi istraga ali je na slobodi. Bezbednost kancelarke nije uopšte ugrozio. Ne možemo za sada nedvosmisleno da kažemo da li je to bio prekršaj, da nije poslušao poziv službenog lica ili može da se radi čak o krivičnom delu napada na službeno lice. Ne umem da odgovorim da li je u pitanju detinjarija ili je imao neki cilj", kazao je portparol praške policije Tomaš Hulan.

Tokom jučerašnje posete Angele Merkel Pragu policija je preduzela veće mere bezbednosti nego kada je nemačka kancelarka ranije dolazila u Prag i šetala među Pražanima i turistima Karlovim mostom, zbog protesta protivnika nemačke politike prihvatanja izbeglica.

Obezeđenje je organizovalo i lažnu kolonu kako se ne bi znalo u kojoj je zaista kancelarka.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво