Asanž: Klintonova sprovodi neomakartizam

Demokratski kandidat na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton i njene stranačke kolege "dočepali su se histerije neomakartizma o Rusiji i koriste je da satanizuju kampanju njenog rivala iz Republikanske stranke Donalda Trampa", ocenio je osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž.

Kampanja Klintonove, kako navodi, puna je antiruske histerije, jer demokrate pokušavaju da podriju kampanju svog protivnika, prenosi Sputnjik.

"Optužba kampanje Klintonove da su svi ruski agenti zaista je uznemirujuća. Hilari Klinton i demokrate su se dočepali histerije neomakartizma (nazvano po Džozefu Makartiju, američkom antikomunisti iz pedesetih godina 20. veka) o Rusiji i koriste je da satanizuju Trampovu kampanju", kaže Asanž.

Osnivač Vikliksa ističe da republikanski kandidat i članovi njegovog tima "definitivno nisu ruski agenti".

Asanž, koji živi u ambasadi Ekvadora u Londonu od 2012. godine, rekao je u intervjuu za Foks njuz da se Klinton oslanja na promociju nacionalne bezbednosti.

Vikiliks je u julu objavio skoro 20.000 hakovanih imejlova koji su pokazali da su članovi Demokratskog nacionalnog komiteta razgovarali o načinima da potkopaju kampanju Bernija Sandersa, podseća Sputnjik.

Nakon toga je osoblje Klinton optužilo Trampa da navodno sarađuje sa ruskim hakerima, koji se sumnjiče za upad u server Komiteta.

Tramp je odbacio te optužbe.

Asanž je nedavno upozorio da će u svojoj "kampanji otkrivanja tajni" obelodaniti nova dokumenta koja se tiču Klinton, a koja mogu biti "od ključnog uticaja" na rezultate izbora.

On je potvrdio da će dokumenta "sigurno biti obelodanjena pre izbora zakazanih za 8. novembar".

"Mnoštvo dokumenata iz različitih institucija, koja su povezana sa izbornom kampanjom, daju sasvim neočekivane uglove, koji su veoma interesantni, a neki čak i vrlo zabavni", rekao je Asanž.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво