Incident u Persijskom zalivu, iranski brodići uznemirili američki razarač

Posadu ratnog broda američke mornarice u blizini Persijskog zaliva uznemirila su četiri iranska brodića, koja su se približila razaraču velikom brzinom, na nebezbedan i neprofesionalan način, saopštio je šef pomorskih operacija SAD. Nijedna raketa nije ispaljena.

Razarač je ispalio 10 signalnih raketa u pravcu iranskih brodova i nekoliko puta oglasio brodskom sirenom u nastojanju da upozori čamce, rekao zvaničnik.

Američka posada je takođe pokušala da komunicira sa Irancima preko radija i morali su da promene pravac kretanja kako bi izbegli sudare, obzirom da su se čamci približavali i do 300 metara od američkog broda, objasnio je neimenovani američki zvaničnik.

Admiral Džon Ričardson izjavio je da se incident odnosi na raketni ražarač "Nice", u trenutku kada se američke pomorske snage suočavaju sa pojačanim tenzijama sa Teheranom.

Admiral je dodao da to nije usamljen incident i podsetio na pritvor 10 američkih marinaca koji su početkom godine greškom zašli u iranske vode, prenosi AP.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи