Amatriče, omiljeno izletište Rimljana u ruševinama

Gradić Amatriče, oko 160 kilometara severoistočno od Rima, poznat kao omiljeno izletište Rimljana, najteže je pogođen u noćašnjem zemljotresu, a prema informacijama sa terena, polovina ovog mesta je potpuno uništena.

"Polovina grada ne postoji. Sada je cilj spasiti što više ljudi. Ispod ruševina čujemo glasove, moramo spasiti te ljude", rekao je gradonačlenik Serđo Piroci.

Piroci je dodao i da postoji opasnost od rušenja mosta i odrona.

Rojters javlja i da je lokalna bolnica teško oštećena u potresu i da su pacijenti izneti na ulicu.

Amatriče je lepo malo mesto nedaleko od Peruđe i poznato je odredište za odmor Rimljana u potrazi za planinskom svežinom tokom leta.

Takođe, poznati sos za špagete dobio je ime po ovom mestu, a mnogi kuvari koji su pripremali hranu papama bili su iz Amatričea. Gradić ima oko 3.000 stanovnika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи