Italija, migrant se vozio 400 kilometara zavezan ispod kamiona

Avganistanski migrant prešao 400 kilometara auto-puta zavezan kožnim kaiševima ispod kamiona, saopštila je italijanska policija.

Mladi migrant je uhapšen nakon što su drugi vozači na deonici auto-puta između Napulja i Rima primetili Avganistanca zakačenog ispod kamiona i o tome obavestili policiju, prenela je agencija AFP.

Vozač kamiona, inače bugarski državljanin, koji je vozio iz Turske za Španiju, izjavio je da nije znao da ima "slepog putnika", pa mu je bilo dopušteno da nastavi vožnju.

U intervjuu televiziji Skaj TG 24, Avganistanac je izjavio da je platio 900 evra krijumčaru ljudi, koji ga je zavezao ispod kamiona na trajektu iz Grčke, gde je migrant boravio šest meseci u izbegličkom kampu, za italijansku luku Brindizi.

On je naveo da su 22 časa koje je proveo ispod kamiona bili teški, ali ne i nepodnošljivi.

"Prošao sam mnogo opasnije stvari u Avganistanu nego na ovom putovanju", rekao je on.

Iscrpljeni Avganistanac je kratko boravio u bolnici, a zatim je prebačen u centar za prihvat migranata.

Italijanske vlasti su mu dale rok od sedam dana da napusti tu zemlju pošto se izjasnio da ne želi da traži azil u Italiji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво