Američka helikopterska akcija u Siriji

Osam civila poginulo je u akciji američkih vojnih snaga na teritoriji Sirije, u oblasti Bou Kamal na granici sa Irakom, saopštile su vlasti u Damasku.

Iračka bezbednosna služba je potvrdila da je u napadu ubijeno osam civila, dok je vojska SAD na zapadu Iraka saopštila da ne zna ništa o ovom napadu.

Četiri američka helikoptera učestvovala su u napadu na civilnu zgradu u izgradnji nedaleko od Sirijske granice sa Irakom.

Šef lokalne bolnice dr Sulejman Gadban je potvrdio da je ta ustanova primila sedam tela ljudi između 16 i 50 godina i još troje teško povređenih.

Meštani su rekli da je meta napada bila kuća u kojoj su poginuli jedan muškarac i njegova četiri sina, kao i dva radnika koji su bili u blizini.

Bou Kamal, na istoku Sirije, je glavna pogranična tačka ulaska u Siriju iz Iraka.

Portparol Pentagona u Vašingtonu, takođe, je rekao da nema informacija o ovom napadu.

SAD i iračka Vlada optužili su Siriju da ne čini dovoljno da zaustavi pobunjenike, uključujući borce Al kaide, u prelaženju granice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи