Rusija rasporedila S-400 na Krimu

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je ta zemlja rasporedila napredni PVO sistem S-400 na Krimu, prenosi Interfaks.

Ruski puk sa sedištem u Krimu dobio je antiraketni sistem "Trijumf", saopštila je ruska vojska koja nije navela tačnu lokaciju tog sistema na poluostrvu, pripojenom Rusiji 2014.

Taj potez Moskve usledio je nakon najnovijih tenzija između Rusije i Ukrajine. 

Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da je za vikend sprečila terorističke napade na Krimu, koje je pripremalo Ministarstvo odbrane Ukrajine.

Navedeno je da su jedan ruski vojnik i jedan pripadnik ruske bezbednosne službe ubijeni u sukobima, dok Ukrajina poriče da je do tih sukoba došlo.

Nakon toga je list Izvestija naveo da bi Moskva mogla da zatvori rusku ambasadu u Kijevu i vrati sve diplomate. Oglasio se i premijer Rusije Dmirtij Medvedev, koji je naveo da ne isključuje mogućnost prekida diplomatskih odnosa s Ukrajinom ako ne bude drugih opcija.

Juče je predsednik Ukrajine Petro Porošenko naredio postavljanje svih vojnih jedinica u blizini granica s Krimom i Donbasom.

Naložio je Ministarstvu spoljnih poslova da uspostavi telefonski kontakt sa Vladimirom Putinom i zapadnim liderima.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво