Berlin: Nema opasnosti da Ankara okrene leđa NATO-u

Otopljenje odnosa Turske i Rusije predstavlja dobrodošao razvoj događaja, a Nemačka ne smatra da postoji opasnost da zvanična Ankara okrene leđa NATO-u, izjavio je koordinator nemačke vlade za odnose sa Rusijom Gernot Erler.

Erler je u izjavi za nemački radio Dojčlandfunk rekao da je "u interesu Evrope da se to 'ledeno doba' u odnosima između Turske i Rusije okonča, zato što ono takođe koči napredak u razrešenju konflikta" u Siriji i na Kavkazu, prenela je agencija AP.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan će se danas u Sankt Peterburgu sastati sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom, po prvi put otkad je došlo do zahlađenja odnosa zbog turskog obaranja ruskog vojnog aviona iznad sirijske granice krajem prošle godine.

Istovremeno dok se odnosi između Turske i Rusije poboljšavaju, došlo je do pogoršanja odnosa zvanične Ankare i Zapada, nakon neuspelog pokušaja puča u Turskoj od strane dela vojnog vrha, podseća AP.

Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer je za list Bild ranije rekao da ne očekuje da će tursko-ruski odnosi postati "tako bliski da Rusija može Turskoj da ponudi alternativu bezbednosnom partnerstvu sa NATO-om".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво