Tramp: Migranti su pretnja, zabraniti im ulaz u SAD

Kandidat Republikanske stranke za predsednika SAD Donald Tramp ponovo je napao migrante, rekavši svojim pristalicama na skupu u Mejnu da bi Somalcima i izbeglicama iz drugih "terorističkih zemalja" trebalo zabraniti ulazak u SAD.

"Dopuštamo da u zemlju uđu ljudi iz terorističkih zemalja, kojima ne bi trebalo da bude dozvoljeno da uđu zato što jednostavno ne možete efikasno da ih proverite", istakao je Tramp, čija kampanja počiva na antiimigracionim stavovima, prenela je agencija AFP.

Kandidat Republikanske stranke za predsednika SAD je istakao da će teroristi, uključujući pripadnike Islamske države, krišom ući u SAD kao izbeglice.

"Mi nemamo pojma ko su oni. To bi mogao da bude najveći trojanski konj svih vremena. To je praksa koja mora da se zaustavi", rekao je američki milijarder.

Tramp je ukazao na somalijsku migrantsku populaciju kao primer "hiljada izbeglica" koje su preplavile Mejn i druge savezne države i koji uzrokuju probleme.

Tramp je takođe pomenuo izbeglice, uglavnom iz zemalja sa muslimanskom većinom – Avganistana, Iraka, Maroka, Pakistana, Filipina, Somalije, Sirije, Uzbekistana i Jemena, koji su uhapšeni u SAD zbog izvršenja ili pretnje da će izvršiti nasilna dela, zbog učenja regruta kako da naprave bombe i drugih vrsta podrške terorističkim grupama.

"Mi imamo posla sa životinjama", besno je istakao Tramp obraćajući se svojim pristalicama i dodao: "Hilari Klinton želi da u ovu zemlju dođu još stotine hiljada ljudi. Imaćemo problem kakav nikad nismo imali".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво