Napad na prolaznike u Londonu, ubijena žena

Devetnaestogodišnji Norvežanin somalskog porekla nožem je ubio jednu ženu i ranio pet ljudi na londonskom trgu Rasel. Razlog za napad su verovatno bili psihički problemi a ne terorizam, saopštila je londonska policija. Napadač je uhapšen.

Na jednom od centralnih londonskih trgova muškarac je napao prolaznike nožem. Ubio je jednu ženu i ranio još pet osoba. Rojters javlja da je ubijena žena Amerikanka, dok su povređeni iz Španije, Izraela, Australije i Britanije.

Sasvim iznenadno jedan mladić je jutros na londonskom trgu Rasel prišao šezdesetogodišnjoj ženi i izbo je nožem. Ona je preminula na licu mesta, a on je nastavio da napada prolaznike koji su bežali. Povredio je još pet osoba, koje nisu u teškom stanju.

Policija ga je brzo uhapsila i saopštila da je reč o devetnaestogodišnjaku. Britanski policijski inspektori koji su ga ispitivali kažu da nisu našli dokaze o radikalizmu ili terorističkim motivima.

Napad se dogodio na trgu Rasel nedaleko od mesta gde su 2005. islamski ekstremisti izveli samoubilački napad i samo nekoliko sati pošto je na snagu stupila odluka britanske vlade da pojača prisustvo naoružane policije na ulicama zbog nedavnih terorističkih napada u Evropi. 

Policija Londona potvrdila je odluku da će od sada ulicama grada patrolirati dodatnih 600 policajaca.

Gradonačelnik Londona Sadik Kan pozvao je stanovnike prestonice da ostanu mirni ali "budni" posle napada nožem u centru Londona i rekao da je bezbednost građana njegov najviši prioritet.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво