Zapalio se avion pri sletanju u Dubai, putnici evakuisani

Jedan vatrogasac poginuo je prilikom gašenja požara pošto se avion kompanije "Emirati" zapalio prilikom sletanja u Dubai. Svih 275 putnika i članova posade evakuisano je na vreme.

Kompanija "Emirati" potvrdila je da je do incidenta došlo prilom sletanja "boinga 777", koji je leteo iz Indije. 

Avion je prilikom sletnja na aerodrom udario u pistu nakon čega se zapalio, navodi se u saopštenju pres-službe vlade Dubaija.

Brzom intervencijom aerodromskih službi putnici su evakuisani iz letelice pre nego što se požar proširio. Pri gašenju požara poginuo je jedan vatrogasac.

Lokalne televizije prenele su snimke aviona iz kojeg izlazi crni dim i dodale da su putnici evakuisani pomoću tobogana za spasavanje putnika. 

Aerodrom u Dubaiju ponovo je otvoren pošto su letovi bili obustavljeni zbog aviona kompanije "Emirati" koji se prilikom lošeg sletanja zapalio.

U avionu su bili putnici iz 20 zemalja, ali najviše ih je bilo iz Indije – 226.

Kako je saopštila avio-kompanija, u avionu su bila 24 Britanca i 11 putnika iz Emirata. Po šestoro putnika je iz SAD i Saudijske Arabije, petoro iz Turske, četvoro iz Irske, po dvoje iz Australije, Brazila, Nemačke, Malezije i Tajlanda.

U avionu je bio i po jedan putnik iz BiH, Hrvatske, Egipta, Libana, Filipina, Južne Afrike, Švajcarske i Tunisa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара