Šef londonske policije: Pitanje vremena kada će se desiti napad u Britaniji

Velika Britanija ne može biti u potpunosti zaštićena od terorizma i napada sličnih onima koji su se nedavno dogodili na evropskom kontinentu, a pitanje je vremena kada će se to desiti, upozorava šef londonske policije Bernar Hogan-Hau.

Upozorenje šefa Metropolitan policije objašnjava postojeću procenu o "ozbiljnim pretnjama" međunarodnog terorizma, a usledila je posle niza napada u Nemačkoj i Francuskoj, od kojih su neki povezani s islamskim ekstremistima.

Hogan-Hau je rekao da su ljudi u Britaniji sve više zabrinuti da su oni sledeći na udaru.

"Osećam i razumem taj strah i kao policijski zvaničnik zadužen za sprečavanje takvog napada znam da želite da vas razuverim. Bojim se, međutim, da to ne mogu u potpunosti da učinim", naveo je šef londonske policije u tekstu objavljenom na svom blogu koji je objavio Mejl on sandej.

"Već dve godine pretnje su ocenjene kao 'ozbiljne'. To znači da je napad vrlo verodostojan – može se reći da je pitanje 'kada, a ne ako'", naglasio je Hogan-Hau, prenela je Hina.

Novi britanski ministar bezbednosti Ben Valas rekao je da se sastao s vlasnicima najvećih trgovačkih centara u zemlji kako bi s njima razgovarao o njihovim bezbednosnim planovima.

"U svetlu događaja u Francuskoj i Nemačkoj vlada želi da osigura da trgovački centri i stadioni, gde se okuplja masa ljudi, dobiju potrebnu podršku", naveo je Valas za Sandej tajms.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара