Slonica u zoo-vrtu u Maroku ubila devojčicu

Sedmogodišnja devojčica preminula je pošto ju je slonica udarila kamenom u glavu u Zoološkom vrtu u glavnom gradu Maroka, Rabatu.

Devojčica je, tokom posete zoološkom vrtu zastala da se slika ispred slonice, koja je, očigledno frustrirana, iz svog staništa bacila kamen koji je dete pogodio u glavu i ona je podlegla povredama samo nekolko sati nakon što je prebačena u bolnicu, prenosi Bi-Bi-Si.

Video zapis o ovom nemilom događaju pojavio se na internetu.

Na snimku se jasno vidi veliki broj ljudi koji se okupio oko devojčice pokušavajući da joj, do dolaska Hitne pomoći, pomognu pridržavanjem glave, iz koje je tekla krv.

Iz Zoološkog vrta je saopšteno da taj objekat ispunjava sve propisane standarde bezbednosti, te da se smatra da je ovaj tragičan događaj posledica slučajnosti.

Direktor naučnog fonda za slonove Filis Li, rekao je da ciljano bacanje kamena i grana nije u slonovskoj prirodi, i dodao da je skoro neverovatno da je slonica ciljala na devojčicu. "Međutim, veća je mogućnost da je kamen bacila iz dosade da bi time izrazila svoju frustraciju, i slučajno je pogodila", navodi Li.

Podseća se da je ovo prvi incident ove vrste od kada je zoo-vrt otvoren početkom 2012, kada je udomio mnoge životinje, od kojih su neke i ugrožene vrste.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи