Hilari Klinton: Samo nam je nebo granica

Hilari Klinton je na završnoj konvenciji Demokratske partije u Filadelfiji zvanično prihvatila nominaciju za predsednika Sjedinjenih Američkih Država. Rekla je da izazovi s kojima se suočavaju Amerikanci traže stabilno vođstvo i kolektivni duh, što je u suprotnosti sa svim onim što je Donald Tramp.

U najdužem govoru u njenoj karijeri koja traje više od 25 godina Hilari Klinton je obećala da će učiniti sve da Sjedinjene Države postanu zemlja koja "radi za svakoga". 

Rekla je da će joj glavni zadatak biti da stvori mogućnosti za dobre poslove sa rastućim platama i da se u surovoj borbi suprotstavi neprijateljima, pretnjama i turbulencijama širom sveta i kod kuće.

"Biću predsednik demokratama, republikancima i neopredeljenima. Onima koji glasaju za i protiv mene. Svim Amerikancima. Večeras smo dostigli prekretnicu, prvi put je glavna stranka imenovala ženu za predsednika. Kada padnu sve barijere u Americi, ona otvara put za svakoga. Samo nam je nebo granica", rekla je kandidat Demokratske partije za predsednika SAD Hilari Klinton.

Klintonova je obećala da će svako od 161 miliona žena i devojčica širom Amerike dobiti priliku koju zaslužuje. Govorila je, između ostalog, i o svom rivalu republikancu Donaldu Trampu, rekvši da je on 70-godišnjak koji vodi rijaliti bez jasnih ciljeva za budućnost o kojoj nije ni govorio na konvenciji svoje stranke.

"U mojih prvih 100 dana, radićemo, imaćemo najveća ulaganja. Imaćemo plate, najveće od Drugog svetskog rata. Ulagaćemo u proizvodnju, čistu energiju, tehnologije, inovacije, mali biznis i infrastrukturu. Ne samo da ću otvoriti nova radna mesta nego ću postaviti temelje za poslove budućnosti", rekla je Hilari Klinton.

Završnog dana konvencije predsednik SAD Barak Obama pozvao je svoje sunarodnike da dovedu Hilari Klinton do Bele kuće i poraze "demagoga i oportunistu" Donalda Trampa.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се