Napadač iz crkve pozivao muslimane da unište Francusku

Patićete na isti način na koji pate naša braća i sestre, poručio je jedan od napadača iz crkve u Normandiji u ranije snimljenom videu.

Agencija Islamske države Amak objavila je video na kojem jedan od napadača na crkvu u severnoj Francuskoj poziva sve muslimane da unište tu zemlju.

Na snimku koji je ranije snimljen, Abdel-Malik Nabir Ptižan, koji je identifikovan kao jedan od dvojice muškaraca koji su ubili sveštenika pre nego što ih je usmrtila policija, obraća se direktno predsedniku Fransoa Olandu i premijeru Manuelu Valsu, javio je Rojters.

"Vremena su se promenila. Patićete na isti način na koji pate naša braća i sestre. Mi ćemo uništiti vašu zemlju", kaže na snimku čovek za koga agencija Amak tvrdi da je Ptižan.

"Braćo, izađite sa nožem, šta god da je potrebno, napadajte ih, ubijajte ih masovno", poziva on muslimane da napadaju saveznike snaga međunarodne koalicije koja se u Siriji bori protiv ID.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво