Odbačene sve optužbe protiv baltimorskih policajaca

Tužilaštvo u Merilendu odbacilo je sve preostale optužbe protiv baltimorskih policajaca koji su čekali suđenje zbog smrti mladog Afroamerikanca Fredija Greja u policijskom pritvoru.

Grej je pretrpeo ozbiljne povrede kičmene moždine u aprilu 2015. dok je sa lisicama prevožen u policijskom kombiju, ali nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Tužioci su odbacili optužbe, kriveći policiju za pristrasnu istragu, koja nije uspela da dovede do jedinstvene presude u slučaju Fredija Greja, javio je AP.

Njegova smrt je dodatno rasplamsala pokret "Crnački životi su vredni" i dovela je do nereda u Baltimoru, i velikih protesta u tom gradu, kao i širom SAD, prenosi Glas Amerike.

Šestoro policajaca – troje belaca i troje Afroamerikanaca, bili su optuženi za ubistvo drugog stepena, uz navode da su ilegalno uhapsili i grubo transportovali kombijem Greja, a zatim odbili njegov zahtev da mu se ukaže medicinska pomoć.

Na pretresu koji je trebalo da bude početak suđenja policajcu Geretu Mileru, tužilac je izjavio da država odustaje od svih optužbi protiv policajaca koji su čekali na suđenje.

Trojica od šest policajaca optuženih u slučaju Grej ranije su oslobođena optužbi, a svi su negirali optužbe za ubistvo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се