U bombaškom napadu u Siriji 44 žrtve, ID preuzela odgovornost

Broj poginulih u bombaškom napadu u većinski kurdskom gradu Kamišli, na severoistoku Sirije, porastao je na 44, dok je najmanje 140 osoba povređeno, objavila je sirijska državna televizija.

Sirijska novinska agencija SANA je navela da se na zapadu Kamišlija razneo bombaš-samoubica, koji je vozio kamion pun eksploziva, kao i da je odgovornost za taj napad preuzela samozvana Islamska država, prenela je agencija AFP.

Prvobitno se mislilo da su se dogodile dve eksplozije, ali lokalni izvori i Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, objavili su kasnije da je eksplozija kamiona izazvala i eksploziju cisterne za gas.

Kamišli je redovno meta napada, od kojih je za većinu odgovorna samozvana Islamska država.

Novinska agencija Amak, povezana sa Islamskom državom, saopštila je da je "bombaš-samoubica kamionom bombom uleteo u sedište kurdskih oružanih snaga u Kamišliju".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво