Francuska, jedan od napadača bio na uslovnoj slobodi

Devetnaestogodišnji Adel Kermiš jedan je od dvojice napadača koji su ubili sveštenika u crkvi na severu Francuske. Identifikacija drugog napadača je u toku, saopštilo je tužilaštvo.

Francuski tužilac je izjavio da je Kermiš bio poznat od ranije obaveštajnim službama i da je bio dva puta uhapšen u pokušaju da ode u Siriju. On se nalazio u kućnom pritvoru, bio je nadzorom i morao je da nosi uređaj za elektronsko praćenje, naveo je tužilac Fransoa Molen.

Uređaj bi svakog prepodneva bio deaktiviran nekoliko sati kako bi on mogao slobodno da se kreće, što se i poklapa sa vremenom napada.

Prema rečima tužioca, Kermiš je bio uhapšen u Nemačkoj 2015. godine kada je pokušao da se priključi ekstremistima u Siriji koristeći ličnu kartu svog brata. Posle dva meseca uhapšen je u Turskoj koristeći dokumenta svog rođaka.

napadu u crkvi u mestu Sent Etjen di Ruvre, u blizini Ruana, dva muškarca naoružana noževima su lokalnom svešteniku prerezali vrat, a jednu osobu povredili, pre nego što ih je policija ubila.

Tužilac Molen kaže da povređeno lice više nije u kritičnom stanju.

Agencija Islamske države, Amak, objavila je saopštenje u kojem se kaže da su "vojnici" te terorističke organizacije izvršili današnji napad u crkvi na severu Francuske.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво