Eksplozije odjeknule Mogadišom, najmanje 13 mrtvih

Najmanje 13 osoba je poginulo kada su dva bombaša-samoubice aktivirala eksploziv ispred sedišta glavne baze mirovnih snaga Afričke unije u somalskoj prestonici Mogadišu, u blizini aerodroma.

Prvi napadač je aktivirao automobil-bombu, dok je drugi pokušao da utrči u bazu, ali ga je obezbeđenje upucalo, što je izazvalo eksploziju na ulazu u bazi, preneo je Rojters.

"U dve eksplozije je poginulo najmanje 13 ljudi, pri čemu je u prvom napadu eksplodirao automobil u blizini kontrolnog punkta, a u drugom u blizini kancelarije UN-a", izjavio je policijski zvaničnik Bišar Abdi Gedi.

Od siline eksplozija razbijena su stakla na zgradi aerodroma u Mogadišu, pa su putnike zasule krhotine, navode svedoci.

Islamistička grupa El Šabab, koja pokušava da svrgne vladu koja ima podršku Zapada, preuzela je odgovornost za taj napad.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи