Erdogan: Turski narod želi smrtnu kaznu, moram da ih slušam

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je uprkos upozorenjima evropskih zvaničnika izjavio da turski narod želi da se ponovno uvede smrtna kazna i onaj ko predvodi zemlju mora da ih sluša. Ističe da će Ankara ispuniti obećanja iz sporazuma o migrantima sa EU, ali navodi da je Unija ta koja se ne drži dogovora.

Šta danas govori turski narod? Oni žele da se ponovo uvede smrtna kazna i mi kao vlada moramo da slušamo šta oni kažu. Ne možemo da kažemo 'ne, to nas ne interesuje'", rekao je Erdogan u intervjuu za nemačku TV stanicu ARD, preneo je Rojters.

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker poručio je ranije da Turska nije u poziciji da postane članica Evropske unije u skorije vreme i upozorio da će svi pregovori o pridruživanju te zemlje Uniji prestati odmah ako Ankara uvede smrtnu kaznu.

"Verujem da Turska, u situaciji u kojoj se trenutno nalazi, nije u poziciji da postane članica u skorije vreme, pa čak ni u dužem periodu", rekao je Junker francuskoj televiziji Frans 2.

Junker je upozorio da zemlja koja uvrsti smrtnu kaznu u svoj zakonodavni arsenal nema mesto u EU.

Erdogan ističe i da će Ankara ispuniti obećanja iz sporazuma o migrantima sa Evropskom unijom, ali navodi da je Unija ta koja se ne drži dogovora.

"Jednu stvar želim jasno da kažem - što se tiče izbegličkog pitanja potpuno stojimo iza svojih obećanja", rekao je Erdogan u intervjuu nemačkoj stanici ARD, emitovanom u ponedeljak.

Erdogan je, međutim, postavio pitanje EU da li se pridržava svojih obećanja. Kako tvrdi, EU nije pružila Turskoj dovoljnu pomoć.

"Nažalost, Zapad dosad nije bio iskren", zaključio je Erdogan.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи