Napao nožem ljude u Japanu, 19 ubijenih

Najmanje 19 ljudi je ubijeno a 45 je ranjeno kada ih je napao muškarac naoružan nožem u Japanu, javljaju mediji. Napad se dogodio u domu za osobe sa invaliditetom. Napadač Satoši Uemacu, za kog se veruje da je bio zaposlen u domu, predao se policiji.

Napad se dogodio u zgradi u gradu Sagamihara u prefekturi Kanagava, zapadno od prestonice Tokija. Japanska NHK pozivajući se na policiju javlja da je ranjeno 45 ljudi.

Prema prvim izveštajima, zgrada u kojoj se dogodio napad je dom za osobe sa invaliditetom i posebnim potrebama "Cukui Jamajuri". Osoblje je kontaktiralo policiju kada je primetilo čoveka naoružanog nožem.

Počinilac je 26-ogodišnji muškarac za koga se smatra da je bivši radnik doma, javlja dopisnik RTS-a iz Tokija.

On je policiji izjavio da je napad počinio nožem, ali u trenutku hapšenja kod sebe nije imao oružje. Svedoci tvrde da je reč o vitkom muškarcu ofarbane kose koji je nosio crnu majicu. 

U ovom trenutku se veruje da zločin nije politički motivisan a napadač je odveden na ispitivanje kako bi se utvrdio tačan motiv.

Dom za invalide i osobe sa specijalnim osobama nalazi se u mirnom delu grada sa mnogo zelenila, u kojem ima i škola i obdaništa.

Gradić Sagamihara je fizički spojen sa prestonicom Tokijom, pa se, uprkos tome što administrativno pripada prefekturi Kanagava, doživljava kao njegov deo. 

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво