Sanders: Tramp je demagog, podržite Hilari Klinton

Senator iz Vermonta Berni Sanders zatražio je od pristalica demokrata da glasaju za njegovu rivalku Hilari Klinton kako bi zaustavili republikanskog kandidata Donalda Trampa na njegovom putu ka Beloj kući.

"Moramo da porazimo Donalda Trampa. Moramo da izaberemo Hilari Klinton i Tima Kejna", rekao je senator iz Vermonta na skupu, nekoliko sati uoči Nacionalne konvencije Demokratske stranke, prenosi AFP.

Sanders je rekao da je Tramp siledžija i demagog, a njegov poziv da se podrži Klintonova naišao je na nezadovoljstvo grupe od stotinak pristalica demokrata, koji su zviždali i uzvikivali "Želimo Barnija!".

U Filadelfiji danas, u senci skandala, počinje Nacionalna konvencija Demokratske stranke na kojoj bi Hilari Klinton trebalo i zvanično da prihvati predsedničku nominaciju svoje stranke.

Predsednica Demokratskog nacionalnog komiteta Debi Vaserman Šulc, uoči stranačke konvencije, objavila je u nedelju da podnosi ostavku na tu funkciju, nakon što se našla pod pritiskom pošto je Vikiliks objavio oko 20.000 imejlova Demokratske stranke, koji sugerišu da se aktivno radilo na diskreditaciji kampanja Bernija Sandersa.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара