Portparol Klintonove: Nominacija nije nameštena!

Portparol Hilari Klinton, Brajan Falon, rekao je da hakovani mejlovi u kojima zvaničnici američke Demokratske partije razmatraju kako da podriju kampanju njenog demokratskog protivnika Bernija Sandersa ne znači da je proces za predsedničku nominaciju bio namešten.

Falon je to izjavio posle skandala vezanih za 19.000 imejlova Demokratske stranke objavljenih na Vikiliksu, koji sugerišu da se aktivno radilo na diskreditaciji kampanje rivala Hilari Klinton u krugovima demokrata, senatora iz Vermonta Bernija Sandersa.

Predsedavajuća Demokratskog nacionalnog komiteta Debi Vaserman Šulc podnela je juče, dan uoči konvencije Demokratske partije, ostavku na tu funkciju nakon što se našla pod pritiskom posle objavljivanja pomenutih mejlova.

Falon nije stao u odbranu mejlova u kojima se raspravlja o tome da se Sandersova verska ubeđenja iskoriste protiv njega, već ih je nazvao "potpuno neprihvatljivim" i ukazao da se zvaničnica povezana sa njima izvinila.

Međutim, portparol ističe da je Hilari Klinton "po svim standardima osvojila odlučujuću pobedu" na stranačkim izborima i ukazuje da se za podršku njoj izjasnilo više delegata i da je ona osvojila više glasova, kao i da je i Sanders rekao da ona treba da bude predsednički kandidat.

Na večerašnjem otvaranju Nacionalne konvencije demokrata u Filadelfiji govoriće Elizabet Voren, senatorka iz Masačusetsa, a prvog dana konvencije među govornicima su najavljeni još i prva dama Mišel Obama, senator Nju Džersija Kori Buker i senator iz Vermonta Berni Sanders, koji je stigao drugi posle Hilari Klinton na primarnim izborima demokrata.

Sanders je izazvao veliki entuzijazam među mladima i liberalima tokom stranačkih izbora demokratske stranke i to su glasači kojoj će Hilari Klinton biti potrebni za predsedničke izbore u novembru.

Na konvenciji Hilari Klinton treba zvanično da se proglasi predsedničkim kandidatom demokratske stranke.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи