Tela 40 migranata nađena na plaži u Libiji

Grupa volontera pronašla je juče tela 41 utopljenog migranta koje je voda izbacila na plažu u libijskom gradu Sabrati, saopštili su lokalni izvori.

Isti izvori navode da su volonteri prebacili tela utopljenih u centar za sudsku medicinu radi uzimanja uzoraka DNK, da bi zatim bila registrovana i sahranjena, kao i da se veruje da su se migranti utopili pre pet ili šest dana.

Po navodima zvaničnika, to je najveći broj tela koji je do sada pronađen u jednom danu.

Hiljade migranata su od početka godine pokušale da pređu Sredozemno more zbog povoljnijih vremenskih uslova, uprkos opasnosti po svoje živote.

Lokalni savet u Sabrati nedavno je formirao ekipu volontera za sakupljanje tela utopljenih migranata koja je more izbacilo na plaže i zatražio od stanovništva da prijavi prisustvo tela na obalama.

Broj migranata koji napuštaju Libiju povećao se u poslednjih nekoliko godina zbog nedovoljne kontrole pomorskih granica i političke i bezbednosne krize.

Prema podacima Visokog komesarijata UN za izbeglice, više od 10.000 migranata izgubilo je život ili se vodi kao nestalo od 2014. godine, zbog pokušaja da preko Sredozemnog mora stigne u Evropu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи