Okončana talačka kriza u Jerevanu

Naoružana grupa, koja je zauzela bazu policijske patrole i inspekcije u Jerevanu, oslobodila je poslednjih četvoro policajaca, čime je okončana višednevna talačka kriza u toj zemlji, saopštili su zvaničnici.

Teško naoružana grupa napadača, pristalica jermenske opozicije, ostala je u zgradi, preneo je AFP.

Viši vojni oficir Vitalij Balasanjan, koji je imao ulogu posrednika u pregovorima sa napadačima tokom talačke krize, rekao je da su jutros prvobitno oslobođena dva policajca "bez ikakvih uslova".

Potom su otmičari pristali da oslobode još dva, poslednja taoca, ukoliko im se dozvoli da se obrate predstavnicima medija, dodao je Balasanjan.

Grupa pristalica opocizicionara i bivšeg vojnog komandanta Žiraira Sefiljana, koji se nalazi u zatvoru, upala je 17. jula u zgradu policije u Jerevanu, i ubila jednog policajca, a nekoliko uzela za taoce.

Naoružana grupa tražila je ostavku predsednika Serža Sargsjana i puštanje na slobodu Sefiljana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи