Čavušoglu: Za 10 dana zahtev za izručenje Gulena

Turska očekuje da će za nedelju do 10 dana kompletirati dosije koji će priložiti uz zahtev za izručenje iz SAD muslimanskog verskog vođe Fetulaha Gulena, kojeg Ankara optužuje da je stajao iza propalog pokušaja puča u Turskoj.

Ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao je za tursku privatnu televiziju NTV da je "veoma jasna" veza između vojnika umešanih u neuspeli pokušaj puča 15. jula i široke mreže Gulenovih pristalica.

Čavušoglu je dodao da će Turska učiniti sve što je moguće "politički i pravno" kako bi osigurala izručenje 75-godišnjeg Gulena koji je u samoizgnanstvu u SAD i koji je negirao umešanost u puč.

Rojters podseća da su SAD objavile da Turska, njihov NATO saveznik, treba da pruži jasne dokaze o umešanosti Gulena u puč pre odluke o izručenju. Agencija navodi da advokati procenjuju da bi taj proces mogao da potraje godinama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво