Hilari ili Tramp, agresivno do kraja

Turbulentna izborna kampanja za predsednika SAD. To se očekuje u naredna tri i po meseca u Americi. Donald Tramp je zvanično kandidat republikanaca, a očekuje se da će uskoro tu poziciju među demokratama preuzeti Hilari Klinton.

Preliminarni izbori za partijske kandidate su završeni. Za mesto u Beloj kući boriće se, očekivano, Hilari Klinton i za mnoge, potpuno neočekivano, milijarder Donald Tramp.

"Bio je bivši alkoholičar, bio predsednik, bio je i bivši glumac, bio je i crnac, jednostavno, može biti i Tramp", smatra Zoran Panović, novinar "Danasa".

"Kako smo videli na konvenciji gde su vrlo glasno uzvikivali zatvorite Hilari, sudar će biti zaista žestok, kaže Milan Mišić", nekadašnji dopisnik lista "Politika" iz SAD.

Žestoko je bilo i do sada. Haos u svetu i slabljenje Amerike - optužbe su Trampa na račun bivše američke državne sekretarke. Hilari Klinton uzvraća - ne glasajte za diktatora.

"Nema samodispline, samokontrole, ne poznaje istoriju, ne razume odgovrnost koju treba da preuzme jedan američki predsednik. On kaže - vratimo se mučenju i lično ću narediti vojnicima da čine ratne zločine", kaže Hilari Klinton.

"Posle 15 godina ratova na Bliskom istoku, hiljada milijardi potrošenih dolara i hiljada izgubljenih života, stanje je gore nego što je ikad bilo. To je ostavština Hilari Klinton- smrt, razaranje, terorizam i slabost", navodi Donald Tramp,kandidat Republikanske partije za predsednika SAD.

Hilari u trku kreće opterećena mnogim kontroverzama i aferma iz perioda kada je bila državna sekretarka, ali sa nepodoljenom podrškom demokrata. Tramp neće imati isti vetar u leđa. U prilog mu ne ide ni činjenica da je gotovo svaki četvrti građanin Amerike prapadnik manjina kojima se u kampanji zamerio. Do sada mu je, kažu upućeni, negativan publicitet koristio.

"Za očekivati je da će nastavti sa serijom niskih udaraca, međutim, treba imati u vidu da na predizborima glasa oko 20 odsto birača, da je u ovom slučaju reč bila o konzervativnoj bazi, američkoj konzervativnoj bazi, a da opštim izborima na kampanji dva kandidata, jednog republikanca i jednog demokrate, matematika je nešto drugačija", kaže Milan Mišić.

"Mislim da jendostavno nema nekih moralnih dilema oko kampanje. Hilari Klinton će isto probati da ga diskvalifikuje.On mora dobiti i neke neopredeljene i mora možda dobiti neke neke razočarane demokrate. Pitanje je da li će baš biti toliko politički nekorektan", kaže Zoran Panović.

Agresivnu kampanju Donalda Trampa ne vole ni poznati. Rok muzičari su tražili da prestane da koristi njihove pesme u kampanji. A upravo je podrška zvezda 2008. pogurala Baraka Obamu u Belu kuću.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво