Policija traži brisanje snimaka s kamera u Nici, Grad odbio zahtev

Jedinica francuske policije za borbu protiv terorizma zatražila je od vlasti Nice da izbrišu snimke sa kamera koje pokrivaju promenadu na kojoj je ubijeno više od 80 ljudi u terorističkom napadu kamionom na Dan pada Bastilje, objavio je list "Figaro" pozivajući se na neimenovane izvore.

Taj zahtev je u sredu kancelariji gradonačelnika Nice uputila specijalna jedinica zadužena za borbu protiv ekstremizma (SDAT).

Kako je preneo RT, francuski list je došao u posed kopije dokumenta u kom se navodi da SDAT, pozivajući se na članove krivičnog zakona, traži da gradske vlasti potpuno obrišu sva 24 sata snimaka sa kamera na promenadi.

"Obrišite zapise načinjene između 14. jula u 22.30 i 15. jula u 18 časova", navodi se navodno u dokumentu u kojem se skreće pažnja na šest kamera čiji snimci "posebno moraju biti izbrisani".

Vlasti u Nici su taj zahtev odbile. Jedan zvaničnik gradske skupštine je rekao da će, umesto da obriše snimke, Grad podneti pravnu žalbu, jer slike mogu da budu dokaz u istrazi.

Francuska vlada se prethodnih dana suočavala se s kritikama na račun bezbednosnih mera u vreme napada, a snimci s kamera bi mogli da pokažu gde i kako su bili raspoređeni policajci.

Ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev rekao je u četvrtak da su ulaz na šetalište te večeri čuvali samo lakše naoružani lokalni policajci, a ne, kako je ranije rekao, nacionalna policija.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво