Pronađeno 17 tela, a spaseno 1.100 migranata na Sredozemlju

Spasilački brodovi pronašli tela 17 osoba i izvukli više od 1.100 migranata iz prenatrpanih brodova i čamaca u Sredozemnom moru, saopštila je italijanska obalska straža.

Iz pet gumenih čamaca i tri broda u moreuzu Sicilije izvučeno je 1.128 osoba, navela je italijanska obalska straža, ali nije precizirala da li su tela pronađena na jednom ili više čamaca, prenosi AFP.

Spasilački timovi su juče, 20. jula, izvukli 22 tela, među kojima je samo jedan muškarac, iz gumenog čamca u Sredozemnom moru.

Oko 3.000 osoba poginulo je ove godine u pokušaju da dođe do Evropske unije preko Sredozemnog mora, podseća Rojters, pozivajući se na podatke Međunarodne organizacije za migracije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво