Nestala 42 vojna helikoptera u Turskoj?

Najmanje 42 helikoptera turske vojske su nestala pre ili tokom neuspelog pokušaja puča u toj zemlji, tvrdi novinar turske televizije Si-En-En Turk.

Reporter te televizije Serdar Tunčer je na tviteru izneo da je popis vojne opreme, sproveden posle neuspelog puča, pokazao da nedostaju 42 helikoptera, što navodi na zabrinutost da bi moglo do dođe do novog pokušaja svrgavanja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana sa vlasti, prenosi Sputnjik.

"Čini se da će pučisti pokušati nešto novo. Mogu li uspeti? Ne! Ali hoće li pokušati?", zapitao je Tunčer.

U pokušaju puča u Turskoj u petak naveče je poginulo najmanje 265 ljudi, dok ih je 2.000 povređeno, od kojih su većina civili koji su izašli na ulice na poziv Erdogana da spreče vojni udar.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво