Sastanak Putina i Erdogana prve nedelje avgusta?

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i ruski lider Vladimir Putin sastaće se prve nedelje avgusta, javila je državna turska agencija Anadolija pozivajući se na predsedničke izvore. Putin je u telefonskom razgovoru od Erdogana zatražio zaštitu ruskih turista koji su trenutno u toj zemlji.

Putin je telefonom razgovarao sa Erdoganom na inicijativu ruske strane, saopštila je Pres služba Kremlja.

Posle razgovora saopšteno je da su dvojice predsednika najavila da će se uskoro sastati, ali bez preciziranja kada i gde.

Pored turske Anadolije, i ruska agencija RIA Novosti prenela je da bi susret Putina i Erdogana mogao da bude upriličen u avgustu.

Biće to njihov prvi direktni susret od otopljavanja odnosa krajem juna, nakon što je Rusija saopštila da se Erdogan izvinio zbog turskog obaranja ruskog aviona u novembru prošle godine, podsećaju agencije.

Putin je u današnjem telefonskom razgovoru Erdoganu uputio saučešće "zbog mnogobrojnih žrtava među civilima i pripadnicima organa javnog reda koji su se suprotstavili pučistima".

Pored toga, ruski predsednik je izrazio želju da ustavni poredak i stabilnost u Turskoj budu obnovljeni što pre.

"Vladimir Putin je u vezi sa pokušajem nasilnog svrgavanja demokratski izabranih turskih vlasti u noći 16. jula naglasio principijelni stav Rusije o kategoričkom neprihvatanju antiustavnih akcija i korišćenja sile u životu zemlje", naveo je Kremlj, preneo Tas.

Rojters prenosi i da je Putin rekao Erdoganu da se nada da će ruski turisti biti bezbedni u situaciji nastaloj posle neuspelog puča.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи