U zatvor zbog mučenja dece

Okončan najmonstruozniji i najzamršeniji slučaj zlostavljanja dece u Češkoj. Sud u Brnu osudio je na devet godina zatvora Klaru Mauerovu, a na 10 godina njenu sestru Kateržinu za brutalno mučenje Klarinih sinova Ondžeja i Jakuba.

Sestre Mauerov su od leta 2006. godine dečake zatvarale u kaveze za pse, prebijale ih, palile cigaretama, sekle kožu nožem, vezivale gole u špajz i terale ih da kao psi jedu sa zemlje.

Majka se pred sudom branila da je sa sinovima imala vaspitnih problema, a da joj je sestra isprala mozak uz pomoć tajanstvenog psihologa iz Azerbejdžana, koji je davao uputstva kako da dečake mučenjem "slomi" i stvori od njih normalnu decu.

U tome im je pomagala tridesetogodišnja Barbora Škrlova, pretvarajući se da je 13-godišnja devojčica, koja je osuđena na pet godina zatvora, dok su njen brat Jan Škrla i Hana Basova osuđeni na po sedam godina zatvora zbog saučesništva.

Tužilac Zuzana Zamoravcova veruje da iza zlostavljanja dečaka stoji sekta "Pokret grala"i njen guru Jozef Škrla, inače otac Barbore Škrlove, a da je mučenje bilo sastavni deo nekakvih mračnih rituala kako bi se dečaci preinačili u robove i služili sekti.

Zlostavljanog devetogodišnjeg i jedanaestogodišnjeg dečaka je, posle godinu dana, sasvim slučajno spasio sused iz Kuržima.

Sused je preko svog specijalnog bejbi seta i kamere za nadgledanje svoje bebe, nakon što se pomešao signal, igrom slučaja video mučenog, vezanog i nagog Ondžeja u špajzu susedne kuće.

Potom je obavestio policiju koja je na silu upala, oduzela decu i zbrinula ih.

Ondžej i Jakub su poručili da svoje mučitelje nikada više u životu ne žele da vide, a psihijatri još nisu u stanju da procene kakve će sve posledice tako brutalno zlostavljanje ostaviti na njih.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи