Čeoni sudar vozova u Italiji, 25 poginulih, desetine povređenih

Najmanje 25 osoba je poginulo, a desetine su povređene u čeonom sudaru dva voza u italijanskom regionu Apulija. Spasioci izvlače preživele iz smrskanih vagona, a strahuje se da će broj žrtava rasti.

Šef lokalne policije Rikardo Cingaro rekao je da ima mnogo mrtvih, potvrdivši da je došlo do direktnog sudara vozova i da su neki vagoni potpuno uništeni.

"Spasioci izvlače ljude iz ostataka vagona", rekao je Cingaro za italijanski list Republika.

Do nesreće je došlo na pruzi između gradova Andrija i Korato, u blizini Barija, na obali Jadranskog mora, piše Republika.

Istražitelji su saopštili da postoji mogućnost da je sudar izazvan ljudskom greškom.

Jedan od vozova sa četiri vagona trebalo je da u stanici sačeka zeleno svetlo pre nego što je krenuo jedinom prugom između gradova Korato i Andrija, navodi AFP.

Još nije objavljeno koliko je tačno ljudi povređeno u nesreći, ali su regionalni vozovi koji saobraćaju na toj liniji obično puni u jutarnjim časovima.

Zamenik guvernera Apulije Antonio Nuncijante, koji se nalazi na licu mesta, rekao je da je situacija dramatična.

"Srećom, spasilačke službe dobro rade svoj posao", rekao je Nuncijante, dodavši da će na mesto sudara uskoro stići i guverner Apulije Mikele Emilijano i ministar saobraćaja Gracijano Delrio.

Na snimcima se vidi kako spasioci pokušavaju da izvuku ljude iz olupina dva potpuno uništena vagona.

Na vest o nesreći, premijer Italije Mateo Renci prekinuo je govor koji je držao u Milanu, rekavši da se mora raditi na izvlačenju poginulih i ranjenih.

Renci je dodao da će se odmah vratiti u Rim.

Na licu mesta su policija, vatrogasci i hitna pomoć.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво