Ledsomova se povukla, Tereza Mej jedini kandidat za premijera

Poslanica britanske Konzervativne stranke Andrea Ledsom povukla se iz trke za predsednicu te vladajuće partije i premijera Velike Britanije, pa je ministarka unutrašnjih poslova Tereza Mej ostala jedini kandidat za funkciju premijera zemlje čiji su građani na referendumu 23. juna glasali za izlazak iz Evropske unije.

Ledsomova je izjavila kako smatra da nema dovoljnu podršku da pobedi i da vodi snažnu i stabilnu vladu, preneo je Rojters.

Dodala je da je Britaniji sada potrebna stabilnost, a ne devetonedeljna trka za novog premijera.

Ledsomova je istakla i da je Tereza Mej najbolja osoba da vodi pregovore sa zvaničnim Briselom o izlasku Britanije iz Unije.

Britanski premijer Dejvid Kameron najavio je posle referenduma ostavku i rekao da je na njegovom nasledniku da aktivira Član 50 Lisabonskog sporazuma, čime se zvanično pokreće proces razdruživanja sa Evropskom unijom.

Konzervativna stranka bi uskoro trebalo da saopšti da li će dopustiti kandidatima eliminisanim u ranijim rundama da se ponovo kandiduju ili će Terezu Mej automatski proglasiti pobednikom, pa bi u tom slučaju ona već za nekoliko dana mogla da postane premijer.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво