Читај ми!

Ubica iz Dalasa služio vojsku u Avganistanu, Amerika u šoku

Muškarac osumnjičen da je snajperom ubio pet policajaca u Dalasu, koji je kasnije i sam stradao, identifikovan je kao 25-godišnji Afroamerikanac Majka Džonson. Američka vojska saopštila je da je on služio vojsku u Avganistanu. Napad se dogodio samo nekoliko blokova od mesta na kojem je ubijen Džon F. Kenedi. Barak Obama rekao da su Sjedinjene Države užasnute i da za te napade ne može biti nikakvog opravdanja.

Šef dalaske policije Dejvid Braun izjavio je da je policija više sati razgovarala sa napadačem, ali da je na kraju morala da koristi robota-bombu i ubije ga.

"Osumnjičeni nam je rekao da je uznemiren zbog nedavne policijske brutalnosti prema Afroamerikancima. Rekao je da je želeo da ubije belce, posebno bele policajce. Rekao nam je da nije povezan sa bilo kakvom grupom i da je delovao sam", rekao je Braun.

Vojska SAD objavila je da je Džonson služio kao vojnik prve klase američke vojne rezerve i da je bio angažovan u Avganistanu od novembra 2013. do jula 2014. godine.

U saopštenju vojske se navodi da je bio u vojsci od marta 2009. do aprila 2015. godine i da je bio specijalista za stolarske i zidarske poslove u inženjerskoj brigadi sa bazom u Teksasu. Džonson je nosilac čina vojnika prve klase od maja 2010. godine, prenosi Rojters.

Osumnjičeni je živeo u Dalasu, a njegova porodica živi u Meskitu, istočno od Dalasa.

Nema indikacija da je pucnjava u Dalasu na bilo koji način povezana sa spoljnim faktorom, objavili su američki zvaničnici.

"Unutar naše zajednice nismo primetili nagoveštaje za tako nešto", izjavio je neimenovani zvaničnik, prenosi Rojters.

Gradonačelnik Dalasa Majk Rouling izjavio je da je pet policajaca ubijeno, dok su sedmoro policajaca i dva civila ranjeni hicima iz vatrenog oružja kada je počela paljba iz snajpera prilikom uličnih protesta u tom gradu.

Rouling je dodao da ne veruje da je bilo ko od povređenih u životnoj opasnosti, prenosi AP.

Američki predsednik Barak Obama naredio je da zastave na svim vladinim zgradama budu spuštene na pola koplja do 12. jula.

"U znak pošte prema žrtvama napada na policajce naređujem da zastava SAD bude spuštena na pola koplja", navodi se u saopštenju koje je Obama izdao sa samita NATO u Varšavi, prenosi AFP.

Obama je ranije danas osudio ubistvo pet policajaca u Dalasu i rekao da je Amerika užasnuta i da za te napade ne može biti nikakvog opravdanja.

Na policiju je otvorena vatra iz najmanje dva snajpera u Dalasu, u američkoj državi Teksas, a jedan od napadača, koga je policija danas opkolila, ubio se, a prethodno je pretio da su bombe postavljene širom grada, prenele su agencije.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара