Faraž: Posao sam obavio, Britanija će napustiti EU

Lider Britanske nezavisne stranke (UKIP) i najveći zagovornik Bregzita Najdžel Faraž podneo je ostavku na mesto predsednika partije. Poručio je da je obavio svoj zadatak, istakavši da nikad nije želeo da mu politika bude jedini posao.

Najdžel Faraž je na konferenciji za novinare rekao je da je njegov politički cilj bio da izvede Britaniju iz Evropske unije.

"Iako je bilo teških trenutaka, definitivno je vredelo boriti se", naglasio je Faraž.

Istakao je da nikada nije želeo da mu politika bude jedini posao.

"Osećam da je pravi trenutak da se povučem sa funkcije predsednika UKIP-a", dodao je Faraž napomenuvši da "želi svoj život natrag počevši od ovog trenutka".

Sad već bivši lider UKIP-a rekao je da je stranka bila na "prilično dobroj poziciji" i dodao da se "ovog puta neće predomisliti povodom ostavke, kao što je to učinio nakon britanskih izbora 2015. godine".

Istakao je da je uveren da će Britanija napustiti EU. Potreban nam je premijer koji će biti iz redova onih koji su se zalagali za Bregzit, poručio je Faraž.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара