Turska štampa: Hteli da zarobe taoce pre masakra

Trojica bombaša samoubica koji su izveli napad u utorak kasno uveče na aerodromu u Istanbulu, planirali su da predhodno zarobe nekolicinu putnika i da ih drže kao taoce, prenosi turska štampa.

U najsmrtonosnijem napadu na Tursku ove godine, na aerodromu "Ataturk" je u detonacijama bombaša saoubica, poginulo 44 ljudi.

Turska štampa prenosi da su samoubice planirale da zarobe desetine putnika i da ih drže kao taoce pre masakra ali, po navodima dnevnika Sabah, samoubice su se detonirale pre nego što je planirano.

List navodi da su napadači nosili "kapute uprkos vrućini kako bi sakrili prsluke sa eksplozivom, što je skrenulo pažnju pojedinih putnika".

Kako prenosi AFP, turske vlasti veruju da iza napada stoji takozvana Islamska država.

Turska policija privela je jutros 11 stranaca osumnjičenih da su pripadnici ćelije takozvane Islamske države u Istanbulu i da su bili povezani sa bombašima-samoubicama koji su izveli napad na glavnom istanbulskom aerodromu "Ataturk".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво