Zaplenjeno 11 tona kokaina u Kolumbiji i Italiji

U zajedničkoj akciji italijanske, kolumbijske i američke policije zaplenjeno je 11 tona kokaina i uhapšena su 33 člana mafijaškog lanca koji je prerađivao drogu u kolumbijskim džunglama i prokrijumčario je u Evropu i SAD u kontejnerima sa tropskim voćem, rečeno je na konferenciji za novinare u Rimu.

Veći deo kokaina je zaplenjen u Kolumbiji, rekao je šef nacionalnog odseka za borbu protiv mafije Franko Roberti na zajedničkoj konferenciji sa kolumbijskim i američkim agentima za suzbijanje droge.

Pripadnici mafijaškog lanca su prerađivali kokain u Kolumbiji, gde je u džunglama pronađeno sedam laboratorija, i prokrijumčarili ga u Evropu i SAD u kontejnerima, u kojima se nalazilo tropsko voće iz zemalja među kojima su i Panama, Kostarika i Dominikanska Republika.

U Kolumbiji su uhapšene 22 osobe dok su ostala hapšenja sprovedena u Italiji. Hapšenja su sprovedena danas i prethodnih dana, naveli su zvaničnici.

Operaciju je sprovela američka Upava za suzbijanje droga (DEA), zajedno sa svojim agentima u Italiji i Kolumbiji, kao i italijanska i kolumbijska policija, potvrdili su Roberti i drugi zvaničnici na konferenciji za novinare u Rimu.

"Ovo je način da vodimo ovaj rat, zajedno", rekao je regionalni direktor DEA za Evropu Džejms Alen, poručivši da su krijumčari droge "ubice".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара