Holandski veterani tuže državu zbog Srebrenice

Bivši holandski pripadnici mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini tužili su Holandiju zbog štete koja im je naneta razmeštajem u Srebrenici, gde su Vojska Republike Srpske i paravojne formacije ubile više hiljada Bošnjaka.

Vojnici su tada poslati u nemoguću misiju, rekli su za holandsku agenciju ANP advokati koji pred sudom zastupaju dvanaestoricu bivših mirovnjaka, prenosi Hina.

Holandski vojnici bili su deo mirovnih snaga UN, a zadatak im je bio da štite enklavu od napredovanja pripadnika Vojske Republike Srpske.

Pripadnici holandskog kontingenta tamo su poslati bez odgovarajućih priprema, bez dovoljno opreme i kapaciteta, poslati su u nemoguću misiju, tvrde advokati.

Prema njihovom mišljenju, holandski vojnici nisu na pravi način obeštećeni za psihološku i finansijsku štetu koja im je naneta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво