Zbrka u bazi Endrjuz

Najveća američka vazduhoplovna vojna baza Endrjus u blizini Vašingtona, bila je zatvorena zbog lažne uzbune o pucnjavi. Iz baze je saopšteno da da je zabuna nastala pošto je "tim za hitne intervencije pogrešno indentifikovan u trenutku kada je sprovodio rutinsku kontrolu".

Zvaničnici vojne baze su na Tviter nalogu objavili su da je "baza osigurana i da je ponovo otvorena".

Saopšteno je da je zabuna nastala pošto je tim za hitne intervencije "pogrešno indentifikovan u trenutku kada je sprovodio rutinsku inspekciju".

"Srećom nije bilo situacije koja bi mogla da ugrozi nečiji život", rekao je pukovnik Bred Hogland, komandir u bazi.

Prema ranijim navodima TV mreža Si-Bi-Es, u trenutku navodne pucnjave bila je zakazana i vežba gađanja, što je dovelo da protivrečnih izveštaja da li pretnja stvarna ili ne.

Američki državni sekretar za unutrašnje poslove bezbednost Džej Džonson rekao je ranije da je "incident u toku" i dodao da će rasprava koja je u toku u Senatu "možda morati da bude prekinuta zbog razvoja situacije u Endrjusu", prenose agencije.

Mediji su preneli da je baza zatvorena zbog pucnjave, a osoblju je naređeno da se zaklone unutar baze.

Navodni incident se odvijao oko nove zgrade "Malkom Grouv", medicinske ustanove unutar baze.

Vojna baza Endrjuz, na oko 20 kilometara od Bele kuće, matična je baza u koju se prizemljuju i avioni koji koriste američkoi predsednici.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво