Putin: Bregzit će imati dugotrajne dramatične posledice

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da će Bregzit imati dugotrajne dramatične posledice, kao i da će se efekat referendumskih rezultata osećati još dugo.

"Nameravamo da pomno pratimo razgovore između Londona i Brisela i kakve će biti posledice Bregzita na Evropu i na nas. Traumatičan efekat referendumskih rezultata osećaće se još dugo", smatra Putin, prenosi Tas.

Dodaje da je ključno kako će principi demokratije biti primenjeni u praksi, a da su rezultati referenduma potresli tržišta.

"Ipak, mislim da će se sve srediti u nekom srednjem roku", kaže Putin.

Izlazak iz EU je odluka britanskih državljana i mi se ni na jedan način ne mešamo u taj proces, naglasio je ruski predsednik.

Osvrćući se na to da će krajem godine SAD dobiti novog predsednika, Putin je rekao da je Rusija spremna da sarađuje sa bilo kojim budućim predsednikom, ali isključivo na ravnopravnoj osnovi.

U razgovoru sa ambasadorima i stalnim predstavnicima Rusije, Putin je rekao i da se Rusija iskreno zalaže za rešenje krize u Ukrajini što je pre moguće i da smatra da je odlaganje neprihvatljivo.

Takođe, naglašava da će se o rezultatu borbe protiv Islamske države odlučivati u Siriji.

Prema njegovim rečima, terorizam je postao glavni izazov za međunarodnu bezbednost.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво