Džonson se neće kandidovati za premijera Britanije

Bivši gradonačelnik Londona Boris Džonson saopštio je da odustaje od trke za lidera konzervativaca i budućeg premijera. Snažan skok funte zbog Džonsonovog povlačenja.

Jedan od vođa kampanje za izlazak Britanije iz EU Boris Džonson, na opšte iznenađenje, najavio je da neće učestvovati u trci za predsednika torijevaca i premijera Britanije. Kako je rekao, ne veruje da može da obezbedi vođstvo i jedinstvo kakvo je trenutno potrebno.

"Na dnevnom redu je izbor novog premijera. Posle konsultacija sa kolegama i s obzirom na stanje u Parlamentu, zaključio sam da ja nisam ta osoba", rekao je Džonson.

Prethodno su nameru da budu premijeri objavili ministarka unutrašnjih poslova Tereza Mej i ministar pravde Majkl Gouv.

Kameronov naslednik na mestu lidera Konzervativne partije trebalo bi da bude poznat početkom septembra.

Odmah nakon Džonssonove izjave, funta je uzletela, skočivši na 1,3493 dolara sa nivoa od 1,3434 dolara na kom se nalazila pre, prenosi Frans pres.

Funta je ojačala prema većini vodećih svetskih valuta, navodi agencija Blumberg, podsećajući da je 24. juna zabeležila najveći pad posle odluke Velike Britanije da izađe iz Evropske unije.

 

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво